Share, , Google Plus, Pinterest,

Γιαννίκης: “Αισιόδοξος ότι θα κάνουμε ένα καλό παιχνίδι – Ευχή να είναι ο κόσμος κοντά μας”

Τη στήριξη του κόσμου ζήτησαν ομόφωνα τόσο ο Αργύρης Γιαννίκης αλλά και ο Γιώργος Ντάσιος.

Στο παιχνίδι της 10ης αγωνιστικής με τον Καραισκάκη Άρτας και τη στήριξη του κόσμου αναφέρθηκαν στη media day ο προπονητής του ΠΑΣ, Αργύρης Γιαννίκης και ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ και γενικός αρχηγός, Γιώργος Ντάσιος.

Τη στήριξη του κόσμου ζήτησαν ομόφωνα τόσο ο Αργύρης Γιαννίκης αλλά και ο Γιώργος Ντάσιος.

Ο Αργύρης Γιαννίκης αρχικά ευχήθηκε σε όλους καλά Χριστούγεννα, υγεία, αγάπη και ευτυχία σε όλον τον κόσμο του ΠΑΣ Γιάννινα. Έπειτα αναφέρθηκε στο ματς με το Καραϊσκάκη Άρτας λέγοντας πώς «Δεν υπήρχε διαφορετική προσέγγιση, γιατί αυτό θα σήμαινε ότι δεν θα είχαμε σοβαρή σε όλους τους αντιπάλους. Όποια αντιμετώπιση έχουμε σε όλους τους αντιπάλους, αυτή θα έχουμε και τώρα. Γνωρίζουμε ότι ο Καραϊσκάκης ήταν 2ος στην 9η αγωνιστική κι αυτό έχει κάποια βαρύτητα. Είναι κοντά η Άρτα κι αυτό το κάνει τοπικό ντέρμπι, αλλά και το γεγονός ότι παίζουν 1ος με 2ο σημαίνει ότι έχει ενδιαφέρον το παιχνίδι. Εμείς πρέπει να μπούμε σοβαρά, έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ομάδα ότι στο τελευταίο ματς του 2019, μετά από 5 μήνες από την προετοιμασία και 24 ματς με τα φιλικά, θα δώσει ό,τι έχει και δεν έχει πριν πάμε στις διακοπές των Χριστουγέννων και τη μίνι διακοπή. Παρά τους τραυματισμούς είμαι αισιόδοξος ότι θα κάνουμε ένα καλό παιχνίδι».

Για τον αντίπαλο:  «Η στατιστική λέει ότι είναι μία ομάδα που βάζει γκολ, άρα έχει κάποιο επιθετικό πνεύμα και οι κίτρινες δείχνουν ότι έχει κάποια σκληράδα στο παιχνίδι της. Αυτός είναι ο Καραϊσκάκης, είναι επιθετική ομάδα, σκληρή, δεμένη γι’ αυτό και είναι δεύτερος. Θα είναι ένα παιχνίδι σχετικά δύσκολο, το οποίο θέλουμε να το κερδίσουμε».

Για τον βαρύ αγωνιστικό χώρο λόγω της βροχής: «Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω κανέναν αντίπαλο, άλλο το παιχνίδι με την Κέρκυρα και άλλο με τον Καραϊσκάκη. Ο αγωνιστικός χώρος στο «Ζωσιμάδες» έδειξε ότι αντέχει το νερό. Σίγουρα στο τέλος του παιχνιδιού βαραίνει λίγο το γήπεδο, αλλά θα δούμε πως θα είναι. Και οι δύο ομάδες στο ίδιο γήπεδο θα παίξουν. Μπορεί να μην ευνοείται η ομάδα που θέλει να δημιουργήσει, που θέλει τον έλεγχο της μπάλας και του χώρου, αλλά αυτά ως τώρα τα χειριστήκαμε ανάλογα και ελπίζω ότι και αύριο θα το κάνουμε».

Για τον Παναθηναϊκό: «Είναι μακριά ακόμα αυτά τα ματς. Κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλος αντίπαλος, μεγάλο όνομα, με βαριά ιστορία, ομάδα της Super League 1. Θα ασχοληθούμε με τον Παναθηναϊκό όταν έρθει η ώρα. Μέχρι τότε θα έχουμε δύο δύσκολα παιχνίδια στο πρωτάθλημα. Έχουμε αυτοπεποίθηση και θα κάνουμε τα πάντα για να διεκδικήσουμε την πρόκριση. Το τι θα γίνει σε δύο ματς, θα το δούμε τότε».

Για το αν θα είναι ανταγωνιστική ομάδα στα ματς του Ιανουαρίου: «Θα το διαχειριστούμε ανάλογα όταν έρθει εκείνη η ώρα. Σίγουρα έχουμε Σκόνδρα, Νικολιά, Καρτάλη, Ελευθεριάδη και Σεργκελασβίλι που είναι εκτός, αλλά είναι υποψήφιοι παίκτες πρώτης ενδεκάδας. Ελπίζουμε να γυρίσουν γρήγορα πίσω για να το χειριστούμε και ανάλογα. Θα δούμε και πως θα γυρίσουν πίσω, γιατί τραυματισμοί όπως σπάσιμο, χιαστός κτλ δεν είναι εύκολοι τραυματισμοί, απαιτούν χρόνο. Αυτές είναι δυσκολίες που θα τις δούμε μετά τα Χριστούγεννα και θα δούμε πως θα γυρίσουν πίσω και πότε οι παίκτες. Είναι προβληματισμός του Ιανουαρίου αυτός, τώρα έχουμε τον Καραϊσκάκη και η προσοχή μας και η σκέψη μας είναι μόνο σ’ αυτό το παιχνίδι. Όταν έρθει η ώρα θα δούμε και τα υπόλοιπα».

Για τον κόσμο και την ατμόσφαιρα:

«Ευχή μου είναι να είναι ο κόσμος κοντά μας. Γνωρίζω ότι όταν μία ομάδα υποβιβάζεται υπάρχει στεναχώρια και γκρίνια, αλλά πιστεύω ότι με τη δουλειά που έχουν κάνει οι παίκτες αξίζουν να έχουν τη συμπαράσταση στην προσπάθεια που κάνουν. Μακάρι να το δει ο κόσμος και να το αναγνωρίσει. Μία επιτυχημένη ομάδα χρειάζεται ενότητα, να σφίξουν οι καρδιές και να ξεχαστεί ό,τι έγινε στο παρελθόν. Πρέπει να κοιτάξουμε το παρόν για να έχουμε ένα όμορφο μέλλον».

Για το αν παίζει ρόλο το αν θα επαναφέρει τη διαφορά από τον Απόλλωνα Σμύρνης ο ΠΑΣ Γιάννινα στο +4 πριν το τέλος του 2019:

«Κάθε παιχνίδι που κερδίζεις και κάθε φορά που μεγαλώνεις μία διαφορά είναι πολύ καλό όταν κάνεις πρωταθλητισμό, αλλά είμαστε μόλις στη 10η αγωνιστική. Είχα πει ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα, έχουμε μπροστά μας τα play-offs που θα είναι πολύ ανταγωνιστικά και γι’ αυτό λέμε ότι κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, γιατί κάθε νίκη που κάνεις βοηθάει για τον στόχο που έχεις. Θα δούμε πως θα πάει το πρωτάθλημα, θέλουμε τη νίκη αύριο, αλλά η 10η αγωνιστική δεν είναι και η πιο κρίσιμη στο πρωτάθλημα».

 

O Γιώργος Ντάσιος ευχήθηκε “σε όλον τον κόσμο χρόνια πολλά, καλά Χριστούγεννα, με υγεία, αγάπη και ενότητα που είναι σημαντικό στις μέρες μας και στην οικογένεια του ΠΑΣ Γιάννινα να ευχηθώ υγεία, υπομονή και η νέα χρονιά να μας βρει στη Super League 1 εκεί που ανήκει η ομάδα”.

Για την στήριξη του κόσμου υποστήριξε : «Θεωρώ ότι πρέπει να γυρίσει. Όπως είπε και ο κόουτς τα παιδιά αξίζουν τη συμπαράσταση του κόσμου και όντως την αξίζουν. Έχουν κάνει από την αρχή της σεζόν σημαντικά βήματα και η δουλειά που κάνουν είναι πολύ καλή και το δείχνουν και στο γήπεδο. Οι παίκτες θέλουν το χειροκρότημα και στην αρχή και στο τέλος. Θεωρώ ότι η ομάδα πρέπει να τραβήξει ξανά τον κόσμο στο γήπεδο. Έχουν γίνει λάθη, αλλά αγωνιστικά η ομάδα δείχνει άλλο χαρακτήρα, άλλο πρόσωπο και πρέπει να υπάρχει η συμπαράσταση του κόσμου».