Share, , Google Plus, Pinterest,

Η δήλωση συμμετοχής στη Β’ Εθνική κοστίζει 5.000 ευρώ!

Αισιόδοξο σχέδιο για έναρξη του πρωταθλήματος 22-23 Σεπτεμβρίου

Με αρκετά θέματα ασχολήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Β’ Εθνικής την Τετάρτη (1/8), πέρα από το σοβαρότατο ζήτημα της απόφασης για απευθείας άνοδο δύο ομάδων και τη νέα σεζόν, που συμπεριλήφθηκε στην προκήρυξη της περιόδου 2018-19.

Τα μέλη της διοργανώτριας της δεύτερης κατηγορίας, συμφώνησαν το νέο πρωτάθλημα να ξεκινήσει το διήμερο 22-23 Σεπτεμβρίου, σχέδιο που κρίνεται αρκετά αισιόδοξος αν αναλογιστεί κανείς ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια η εναρκτήρια σέντρα δίνεται στα τέλη Οκτωβρίου! Κοινώς, παρά την απόφαση αυτή, τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί ως δεδομένο αυτή τη στιγμή τουλάχιστον (υπολογίστε μίνιμουμ μια εβδομάδα καθυστέρηση από τώρα, που και πάλι θα είναι μια χαρά)…

Πάντως, ένα άλλο στοιχείο, που έχει μεγάλο ενδιαφέρον είναι ότι η δήλωση συμμετοχής θα κοστίζει 5.000 ευρώ για κάθε ομάδα. Ποσό διόλου ευκαταφρόνητο, αλλά και λογικό, αφού αν μια ΠΑΕ δεν διαθέτει ούτε αυτό γίνεται αντιληπτό πως θα σκάσει σαν… φούσκα μετά από κάνα δύο αγωνιστικές. Άρα αυτό το μέτρο είναι πολύ σωστό.

Μάλιστα, υπάρχει και προθεσμία μέχρι τις 10 Αυγούστου για τις δηλώσεις συμμετοχής, αρκεί αυτή η ημερομηνία να τηρηθεί, γιατί αν αρχίσουν εκπτώσεις από νωρίς τότε ο μόνος, που θα χάσει θα είναι ο ίδιος ο διοικητικός φορέας της κατηγορίας.

Από εκεί και πέρα, την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να υπάρξει νέο Δ.Σ. με θέμα τα ασφάλιστρα, ενώ μέχρι τις 22/8 οι ομάδες οφείλουν να γνωστοποιήσουν που θα ασφαλίζουν τους ποδοσφαιριστές τους (σε ΙΚΑ ή σε ιδιωτική ασφάλεια).

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Ένωσης Β’ Εθνικής, Λεωνίδας Λεουτσάκος εξουσιοδοτήθηκε από το σώμα να ζητήσει άμεσα ακρόαση-συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, ώστε να τρέξει πιο γρήγορα το ζήτημα του τηλεοπτικού συμβολαίου με την ΕΡΤ.

Το Δ.Σ. της Τετάρτης, βέβαια, δεν ήταν από τα πιο ήσυχα… Απεναντίας είχε αρκετές εντάσεις, αλλά και μεγάλη διάρκεια. Συγκεκριμένα κράτησε περισσότερες από τρεις ώρες και στο επίκεντρο των συγκρούσεων ήταν ο Άρης Λυχναράς. Ο αντιπρόεδρος του ΑΟΧ/Κισσαμικός και ηττημένος των πρόσφατων εκλογών για την προεδρία της Β’ Εθνικής παρουσίασε σειρά λαθών στους κανονισμούς, αλλά και στην προκήρυξη, καθώς η επαγγελματική ενασχόληση του με τη δικηγορία του δίνει το προνόμιο να αναγνωρίζει εύκολα νομικά ελαττώματα των διατάξεων.

Το κατηγορώ του Λυχναρά στρεφόταν κυρίως στον Λεουτσάκο, ωστόσο, ο πρόεδρος της διοργανώτριας, αφού του υπογράμμισε πως είναι καλοδεχούμενες, οι όποιες βελτιώσεις κριθούν απαραίτητες του επισήμανε χαρακτηριστικά τα ακόλουθα: «Είσαι τρία χρόνια εδώ, ήσουν και αντιπρόεδρος, γιατί δεν τα είπες; Τα λες τώρα γιατί έχασες τις εκλογές… Δεν πειράζει πες τα και θα τα φτιάξουμε…».

Να σημειωθεί στο Δ.Σ. συμμετείχαν οι 14 από τις 16 ομάδες της κατηγορίας (έστω και με εκπροσώπους – δικηγόρους που δεν είχαν δικαίωμα ψήφου), καθώς έλειπαν μόνο ο Ηρακλής και Κέρκυρα.

asports.gr