Share, , Google Plus, Pinterest,

Καϋμενάκης: “Το πρόβλημα των ‘μεγάλων’ είναι ποιος την έχει μεγαλύτερη”

Ο Γιάννης Καϋμενάκης, εκ των ιδιοκτητών του Αστέρα, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση προς όσους διοικούν τις "μεγάλες" ομάδες της χώρας, αλλά και προς τους "μικρούς" που "χτυπάμε πόρτες και παρακαλάμε για δανεικούς".

Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Arcadia 93.8 έδωσε ο Γιάννης Καϋμενάκης. Ο εκ των ιδιοκτητών του Αστέρα τοποθετήθηκε για τις εξελίξεις στο ποδόσφαιρο και εξαπέλυσε επίθεση προς εκείνους που διοικούν τις “μεγάλες” ομάδες, λέγοντας ότι “το πρόβλημα τους είναι ποιος την έχει μεγαλύτερη. Δεν τους ενδιαφέρει κάτι καλό για ποδόσφαιρο, αυτό που σκέφτονται είναι πως θα καταστρέψει ο ένας τον άλλον”.

Δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές προς τις “μικρές’ ομάδες που “αντί να συμφωνούμε να μην κατέβουμε, να έχουμε δικό μας πρωτάθλημα, τρέχουμε και χτυπάμε πόρτες και παρακαλάμε για δανεικούς”.

Ο Καϋμενάκης αναφέρθηκε, ακόμα, στον μεταγραφικό σχεδιασμό του Αστέρα, στον αγώνα με τη Χιμπέρνιαν και στον κόσμο της ομάδας του που “δεν γίνεται να συμμετέχει σαν 3% στο μπάτζετ”.

Ζούμε σε μια χώρα δολοφόνων

Για την κακή εικόνα των δρόμων έξω από το Θεόδωρος Κολοκοτρώνης:

“Οι φίλαθλοι του Αστέρα το χειμώνα έχουν συνηθίσει έρχονται με τα βατραχοπέδιλα τους. Δεν έχουν πρόβλημα. Αλλά οι άνθρωποι που ήρθαν από μια από τις ομορφότερες πόλεις του κόσμου, το Εδιμβούργο μας ρώτησαν αν έχουμε πρόβλημα με τις Αρχές της πόλης και μας έχουν τέτοια εγκατάλειψη. Βέβαια αλλάξαμε κουβέντα. Τι να τους πούμε. Είναι κατάντια. Εμείς μέσα στο γήπεδο ό,τι μπορούμε κάνουμε. Εκτός γηπέδου δυστυχώς δεν μπορούμε να επέμβουμε. Θα πρέπει να ρωτήσετε κάποιους άλλους τι γίνεται γι’ αυτό το θέμα. Εγώ ότι μπορώ κάνω.

Εδώ τους έχουμε προτείνει να βάλουμε σαμάρια για να μην τρέχουν εκεί απ’ έξω. Έχουμε βάλει κάποιες ταμπέλες με όρια ταχύτητας αλλά το απόγευμα και το βράδυ που σχολάνε τα παιδάκια από τις Ακαδημίες ποιος θα τα δει. Να μπουν 4-5 σαμαράκια δεν νομίζω ότι θα υπήρχε πρόβλημα. Σ’ όλη την Ελλάδα άλλωστε υπάρχουν, μόνο εδώ απαγορεύονται; Εδώ δεν κυκλοφορεί κανένας με κράνος στην Τρίπολη με τα μηχανάκια. Δεν ισχύει τίποτα. Δυστυχώς ζούμε σε μία χώρα δολοφόνων”.

Για το αν θα λυθεί άμεσα το θέμα με τους δρόμους: 

“Με τον Αστέρα είμαστε τα τελευταία 15-16 χρόνια. Ο μοναδικός άνθρωπος ο οποίος ενδιαφερόταν, ερχόταν μας ρώταγε τουλάχιστον μια φορά το μήνα, ερχόταν καθόταν μαζί μας να μιλήσουμε, ήταν ο κύριος Κωνσταντόπουλος. Ο πρώην νομάρχης. Ουδείς άλλος. Είτε νομαρχία, δημαρχεία, περιφέρεια. Κανένας δεν είχε εμφανιστεί να μας ρωτήσει αν έχουμε κάποιο πρόβλημα, αν ζητάμε κάτι, που δε ζητάμε κάτι. Τα αυτονόητα. Αυτά που πρέπει να κάνουν σε κάποια εύλογη χώρα, πόλη. Θέλουμε να δείξουμε ένα καλό πρόσωπο προς τα έξω. Τουλάχιστον να μην σκοτωνόμαστε”.

Για το αν βρέθηκε κάποιος από τις Αρχές του Τόπου στο παιχνίδι με την Χιμπέρνιαν:

“Εγώ τον κ. Περιφερειάρχη είδα. Δε νομίζω πως είδα κάποιον άλλον. Δήμαρχο δεν είδα. Είδα τον κ. Σμυρνιώτη, την αντιπολίτευση του Δήμου δεν θυμάμαι να είδα άλλον”.

Στην Ευρώπη διαμαρτύρεσαι και παίρνεις κάρτα. Εδώ βρίζεις αισχρά τον διαιτητή και δε συμβαίνει τίποτα

Για το αν θα μπορούσε ο Αστέρας να βρει στο ξεκίνημα ομάδες λιγότερο έτοιμες:

“Δεν είναι μόνο αυτό το πρόβλημα στην Ελλάδα. Στην Ελλάδα όποιος παίζει με τους μεγάλους από εμάς τους μικρούς, σφυρίζεται και 60-40. Είναι διάφορα τα προβλήματα. Όπως είδατε στους διαιτητές της Ευρώπης στην παραμικρή διαμαρτυρία σου δείχνουν κάρτα. Και καλά κάνουν. Διαμαρτύρεται ο παίκτης του Αστέρα ας πούμε, παίρνει κάρτα, διαμαρτύρεται ο παίκτης της «μεγάλης» ομάδας, βρίζει αισχρά τον διαιτητή και δε συμβαίνει τίποτα. Όλες οι κληρώσεις είναι εύκολες και δύσκολες. Θα τα κάναμε τα παιχνίδια. Καλό θα ήταν να είχαμε κάτι πιο βατό στην αρχή. Αλλά και αυτό που είναι τώρα, θα παίξουμε για να κερδίσουμε. Δεν χάνουμε τίποτα”.

Για το ματς του Αστέρα με την Χιμπέρνιαν και αποβολή Μανιά:

“Την ομάδα την πιστεύω και τους παίκτες που πήραμε επίσης. Νομίζω ότι είχαμε πολύ καλή ομάδα πέρυσι, κρατήσαμε σχεδόν όλη την ομάδα εκτός από 2-3 και φέραμε καλούς ποδοσφαιριστές. Απλώς θα πρέπει η ομάδα να γίνει λίγο καλύτερη από πέρυσι. Κάθε χρονιά λίγο καλύτεροι”.

Για τις μεταγραφές:

“Οι μεταγραφές – ενδυνάμωση σε μία ομάδα δε σταματούν ποτέ, όταν έρθει μια καλή ευκαιρία, μια καλή περίπτωση βέβαια θα το κοιτάξουμε. Το ρόστερ επιδέχεται πάντα μια, δύο ακόμα και τρεις προσθήκες, άμα είναι κάτι καλό, σοβαρό και αξιόλογο. Άμα είναι να πάρουμε παίκτες για να πάρουμε δεν θα πάρουμε”.

 

Για τον κορμό της ομάδας:

“Έμεινε ο ίδιο προπονητής, ξέρει τι έχει. Είχε δουλέψει με το υλικό της ομάδας και είπαμε πως θα κάνουμε ποιοτικές προσθήκες. Σίγουρα περιμένουμε κάτι ακόμα καλό, έτσι είναι ο τρόπος που πρέπει να δουλεύουμε. Δε μπορούμε κάθε χρόνο να παίρνουμε 15 – 20 ποδοσφαιριστές και να μην ξέρουμε που θα μας βγάλει. Θα πρέπει να πατάμε πάνω σε δοκιμασμένη συνταγή”.

Γίνεται να παίρνει κάθε ομάδα 6-7 δανεικούς; Να μην παίζουν με μία ομάδα και να παίζουν με όλες τις άλλες;

Για την προκήρυξη του πρωταθλήματος:

“Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά που γίνονται. Δεν έχει καμία δουλειά το κράτος να επεμβαίνει, σε εμπορικές συμφωνίες των ομάδων. Αν θέλει ο Υπουργός μπορεί να βγάλει νόμο και να πει να βγουν από την Ευρώπη 12 ομάδες. Να βγούμε και να το κάνουμε… τότε έχουμε δικτατορία. Το εμπόριο λειτουργεί με τους δικούς του κανόνες, δε μπορεί να βγαίνει και να κάνει κάποιες ομάδες κρατικοδίαιτες και κάποιες άλλες να δουλεύουν με τους νόμους του εμπορίου ή όλοι με τους νόμους του εμπορίου ή όλοι κρατικοδίαιτοι. Πρέπει να δουλεύουν οι νόμοι του εμπορίου και της ελεύθερης αγοράς. Οποια ομάδα αξίζει, βεβαίως να πάρει μεγάλο χρηματικό ποσό από την τηλεόραση, όποια δεν αξίζει να πάρει πολύ μικρότερο. Το πρόβλημα είναι οι μεγάλες ομάδες, αυτοί που τις διοικούν το πρόβλημα τους είναι ποιος την έχει μεγαλύτερη.

Δεν τους ενδιαφέρει κάτι καλό για ποδόσφαιρο, αυτό που σκέφτονται είναι πως θα καταστρέψει ο ένας τον άλλον. Συνεταιρισμός ομάδων υπάρχει πλέον μόνο στα χαρτιά. Για το παρόν του ποδοσφαίρου δε μιλάμε ποτέ. Εχω να πάω δύο χρόνια, γιατί για το καλό του ποδοσφαίρου δεν έχουμε συμφωνήσει ποτέ κάτι. Γίνεται να παίρνει κάθε ομάδα 6-7 δανεικούς; Και να μην παίζουν με μία ομάδα και να παίζουν με όλες τις άλλες; Αυτό είναι αλλοίωση πρωταθλήματος. Τον συνεταιρισμό τον καταστρέψανε οι “μεγάλοι” όχι οι “‘μικροί”. Δεν πήγαμε εμείς οι “μικροί” να χαλάσουμε τον συνεταιρισμό, οι “μεγάλοι” τράβηξαν διαφορετικούς δρόμους και μετά θέλουν να μας χαϊδεύουν. Αλλά κι εμείς οι “μικροί” δε συμφωνούμε να μην κατέβουμε, να έχουμε δικό μας πρωτάθλημα, παρά τρέχουμε και χτυπάμε πόρτες και παρακαλάμε για δανεικούς”.

Για τον κόσμο του Αστέρα:

“Εμείς θέλουμε τον κόσμο στο γήπεδο, δε θέλουμε να βλέπει τα παιχνίδια από τις καφετέριες της πόλης, θέλουμε να έρχεται στο γήπεδο κι εμείς θα του δίνουμε ό,τι καλύτερο έχουμε. Έχω πει πολλές φορές ότι οσο βγάζει η ομάδα από τους φιλάθλους, πέντε φορές παραπάνω θα βγάζω εγώ. Δε μπορεί ο κόσμος της Τρίπολης να συμμετέχει σαν 3% στο μπάτζετ της ομάδας. Αν θες να λες ότι αγαπάς την πόλη σου”.