Share, , Google Plus, Pinterest,

Λυχναράς: «Έχουμε σχεδιασμό αναβάθμισης της Β’ Εθνικής»

Τι είπε ο β’ αντιπρόεδρος του ΑΟΧ/Κισσαμικού για την υποψηφιότητά του για την προεδρία της διοργανώτριας της δεύτερης κατηγορίας - Πώς χαρακτήρισε τον Λεωνίδα Λεουτσάκο

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η εκλογή προέδρου στη Β’ Εθνική καθώς εκτός από το Λεωνίδα Λεουτσάκο και ο Άρης Λυχναράς έθεσε υποψηφιότητα.

Μιλώντας στον «Metropolis 95,5» την Τετάρτη (4/7), ο β’ αντιπρόεδρος του ΑΟΧ/Κισσαμικού αναφέρθηκε στην αναδιάρθρωση χαρακτηρίζοντάς την ως μία καλή προσπάθεια αρκεί να γίνει με σωστά πλαίσια.

Από εκεί και πέρα, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Λεωνίδα Λεουτσάκο, τον χαρακτήρισε παλικάρι αλλά σημείωσε πως δεν έφερε έσοδα στη διοργανώτρια.

Τέλος, σημείωσε πως ο ίδιος και οι συνεργάτες του έχουν σχεδιασμό αναβάθμισης της Β’ Εθνικής εκφράζοντας την άποψη πως η αγορά έχε χρήματα για το ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την αναδιάρθρωση: «Η αναδιάρθρωση είναι μία καλή προσπάθεια. Αρκεί να γίνει σε σωστά πλαίσια, αυτό είναι το βασικό. Πάντα κάποια αναδιάρθρωση κάποιους πλήττει και κάποιους ευνοεί. Συνήθως όλοι ζητούν πίστωση χρόνου για να κάνουν την επόμενη κίνηση. Τα πράγματα στο ποδόσφαιρο έχουν φτάσει σε οριακό σημείο και να γινόταν πιο γρήγορα δεν θα έβλαπτε.

Η πρόθεση του Υπουργού είναι με καλές προοπτικές. Στις λεπτομέρειες έχει πολλά κενά. Εγώ δεν θα κρίνω, γιατί είναι και θέμα χρηματοδότησης, πώς και πότε θα βγουν τα λεφτά. Πήγαμε στο γραφείο του πολλοί αξιόλογοι πρόεδροι, επιχειρηματίες σοβαροί που έχουν ανεβάσει το επίπεδο της λίγκας. Δεν θέλουν πια λόγια, αλλά έργα. Πράξεις και νομοθετήματα που θεμελιώνουν τη βάση του ποδοσφαίρου στην επαρχία.

Η Β’ Εθνική εκπροσωπεί 90% ομάδες της περιφέρειας και αυτή είναι η δύναμη του ελληνικού ποδοσφαίρου. Θέλουμε να βρούμε πραγματικές λύσεις και όχι αποσπασματικές».

Για το τι διαφορετικό θα κάνει από τον Λεωνίδα Λεουτσάκο αν εκλεγεί πρόεδρος:

«Τον κύριο Λεουτσάκο τον εκτιμώ απεριόριστα. Είναι παλικάρι. Ήρθε από το πουθενά, δεν ήταν κανένας επώνυμος παράγων. Αθόρυβα, έκανε μία εκκαθάριση, περιόρισε τα έξοδα και στο προσωπικό και στα λειτουργικά και στα ενοίκια. Συμμάζεψε πολύ τη λίγκα και μπράβο του. Αυτό ήταν ένα βασικό κομμάτι που δεν μπορούσε να κάνει ένας προκάτοχός του και το έκανε εκείνος.

Πέρασε, όμως ένας χρόνος όπου δεν είχαμε τίποτα. Εκτός από ένα τηλεοπτικό που είχε δώσει ο Υπουργός – και αυτό πενιχρό – δεν είχαμε κάτι άλλο. Δεν θέλω να κατηγορώ, γιατί είμαι άνθρωπος θρησκευόμενος. Μην κρίνετε για να μην κριθείτε. Δεν υπήρξε άλλο έσοδο όπως προσδοκούσαν οι πρόεδροι.

Εγώ πιστεύω ότι έχουμε εντοπίσει πού πονάει, πού μπορούν να βρεθούν οι πόροι. Δηλαδή, στοιχηματικές, χορηγίες, τηλεόραση και όχι μόνο το κρατικό κανάλι. Με τους συνεργάτες μου έχουμε καλή σχέση, έχουμε σχεδιασμό αναβάθμισης της Β’ Εθνικής. Το τμήμα μάρκετινγκ δεν έχει αξιοποιηθεί καθόλου και το έχει ανάγκη η λίγκα.

Πιστεύουμε ότι η αγορά έχει χρήματα για το ποδόσφαιρο. Πρέπει να βρούμε τρόπο να τα πάρουμε για την αξιοπιστία της διοργάνωσης πάνω απ’ όλα. Θέλουμε καλή και παραγωγική σχέση με την Πολιτεία, το κράτος, τις ποδοσφαιρικές αρχές. Θέλει συνεχείς επαφές και πιέσεις.

Με εμπιστεύτηκαν κάποιοι πρόεδροι και μου είπαν “προχώρα, σε στηρίζουμε”. Επειδή εγώ μπορεί να έχω και τα διπλάσια χρόνια του κυρίου Λεουτσάκου, έχω εμπειρία. Είμαι από το 1994 πρόεδρος της ομοσπονδίας σωματείων Ελλήνων Αφρικής. Η δύναμή μου όλα αυτά τα χρόνια, όταν το ’84 πήραμε ένα νόμο που έδωσε συντάξεις στους ομογενείς, όπου πήγαινα, πήγαινα με τους προέδρους μου.

Η δύναμή μου είναι οι πρόεδροί μου. Αν με τιμήσει το σώμα, όπου πηγαίνω, θα πηγαίνω με τους προέδρους μου. Αυτοί βάζουν τα λεφτά, αυτοί έχουν λόγο, δύναμη και όπως είπε ο κύριος Μπύρος, του οποίου η εξυπνάδα είναι αξιοθαύμαστη, γιατί να αρχίσουμε αν δεν έχουμε την στοιχειώδη εξασφάλιση;».