Share, , Google Plus, Pinterest,

Νίκος Καλτσάς: ”Εμπειρη ομάδα ο ΠΑΣ Γιάννινα, πιστεύω ότι θα κερδίσουμε ”

Ο Νίκος Καλτσάς φιλοξενήθηκε στο στούντιο του Radio Arcadia 93.8 και μίλησε για την θητεία του στον ΑΣΤΕΡΑ, το ελληνικό πρωτάθλημα, την Εθνική αλλά και τον κόσμο της ομάδας.

Αρχικά ο Νίκος Καλτσάς μίλησε για την επιστροφή της ομάδας στα θετικά αποτελέσματα: “Κάναμε μια καλή προσπάθεια μετά από τα ανεπιτυχή αποτελέσματα. Πιστεύω πως μέχρι τώρα τα καταφέραμε καλά και πιστεύω να συνεχίσουμε να δουλεύουμε όλοι μαζί γιατί ήταν ομαδική δουλειά για να καταφέρουμε μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος να πετυχαίνουμε νίκες”.

Για την ψυχολογία της ομάδας μετά την έλευση του Γιώργου Παράσχου στην ομάδα: “Προσωπικά θεωρώ πως και πριν δεν υπήρχε κάτι που δεν κάναμε σωστά γιατί έχω κάτσει και είδα τα ματς. Από τα 14 που παίξαμε μαζί με την Ευρώπη θεωρώ ότι παίξαμε καλύτερα από τον αντίπαλο μας. Απλά δεν μπορούσαμε να βάλουμε την μπάλα στα δίχτυα. Με την έλευση του καινούριου προπονητή μας βοήθησε πιο πολύ στο ψυχολογικό κομμάτι γιατί έχοντας στην πλάτη μας ισοπαλίες και ήττες ήταν δύσκολο να ανέβουμε ψυχολογικά. Ο καινούριος κόουτς κατάφερε αρχικά να μας δώσει ψυχολογία, προσπάθησε πάρα πολύ να μας φύγει η πίεση γιατί είχαμε μία ώστε ώστε να έρθει γρήγορα το αποτέλεσμα. Αυτό το καταλαβαίνουμε γιατί όταν η ομάδα βάζει γκολ αλλάζει πρόσωπο μπορεί να κρατήσει την μπάλα, να κάνει πάσες και μετά να πετύχει και δεύτερο τέρμα. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε καθημερινά με τον τρόπο που θέλει ο νέος προπονητής μας και εφόσον μας έχει φύγει η πίεση πιστεύω θα καταφέρουμε αρκετά πράγματα”.

Για την εκκίνηση της ομάδας στη φετινή SuperLeague: “Φέτος είχαμε δύσκολο πρόγραμμα στην αρχή. Παίξαμε πολύ καλά σε όλα τα παιχνίδια. Δεν θεωρώ πως ήμασταν χειρότεροι από τον αντίπαλο. Νομίζω ότι το 50% είναι η προπόνηση που κάνουμε και το άλλο 50% η ψυχολογία γιατί το να κάνεις δέκα και δώδεκα τελικές στα παιχνίδια και να μη βάζεις γκολ είναι και θέμα ψυχολογικό. Γιατί πολλά δεν έχουν αλλάξει στην ομάδα. Οι οκτώ στους ένδεκα είναι ποδοσφαιριστές που έπαιξαν πέρυσι και βγάλανε την ομάδα στην Ευρώπη. Οσο και κάποιοι να θέλουν να το αμφισβητήσουν αυτό. Θεωρώ ότι είναι οι ίδιοι. Από εκεί και πέρα είχαμε ένα δύσκολο πρόγραμμα, δεν καταφέραμε να πάρουμε τα παιχνίδια στην αρχή, αρχίσαμε να το κάνουμε τώρα και στο δεύτερο γύρο ελπίζω να τα πάμε καλύτερα”.

Για τον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα το Σάββατο (08/12, 17:15): “Είναι αρκετά δύσκολο παιχνίδι. Είναι μια έμπειρη ομάδα ο ΠΑΣ Γιάννινα. Ξέρουν τι ζητάνε μέσα στο γήπεδο όπως και εμείς ξέρουμε τι θέλουμε. Κοιτάμε μόνο τη νίκη. Αν είμαστε συγκεντρωμένοι και ακολουθήσουμε το πλάνο που θέλει ο προπονητής πιστεύω ότι θα κερδίσουμε”.

Για το φετινό πρωτάθλημα: “Είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα. Οι μεγάλες ομάδες έχουν πάρει αρκετούς καλούς ποδοσφαιριστές. Οι μικρομεσαίες θεωρητικά κι αυτές έχουν καλούς παίκτες, έμπειρους. Από εκεί και πέρα είναι πόσο συγκεντρωμένος είναι ο καθένας όταν θα πάει να παίξει την Κυριακή για να πάρει τη νίκη. Εχει και κάποιες ομάδες που έχουν εμπειρία και βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις. Αυτά τα ξέρει ο καθένας στην ομάδα του τι πρέπει να αλλάξει για να φύγει από το διέξοδο των τελευταίων θέσεων. Ημασταν κι εμείς σε αυτές τις θέσεις, καταφέραμε και το αλλάξαμε. Πιστεύω τώρα να συνεχίσουμε να παίρνουμε νίκες για να φτάσουμε εκεί που πρέπει να φτάσουμε”.

Για τους προσωπικούς του στόχους: “Ο ΑΣΤΕΡΑΣ έχει δείξει τα τελευταία χρόνια αν εξαιρέσουμε δύο χρονιές, την πρώτη που ήμουν εγώ και την προηγούμενη πριν έρθω εγώ που δεν πήγε Ευρώπη, οι στόχοι της ομάδας πάντα ήταν να βρίσκεται ψηλά. Τα καταφέραμε πέρυσι μετά από καιρό να πάμε την ομάδα ψηλά και πιστεύω πως θα παλέψουμε για αυτή τη θέση. Οπως είπα οι παίκτες είμαστε οι ίδιοι, κοιτάμε να είμαστε ψηλά για την Ευρώπη κι από εκεί και πέρα ότι μπορέσουμε να καταφέρουμε πιο πάνω θα είναι θετικό για την ομάδα και τους ποδοσφαιριστές”.

 

Για τον κόσμο της Τρίπολης: “Κάθε ποδοσφαιριστής θέλει να παίζει σε γεμάτο γήπεδο. Εμείς από την πλευρά μας, όλοι οι ποδοσφαιριστές θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας. Στα τελευταία παιχνίδια έγιναν κάποια αρνητικά σχόλια μετά την Ξάνθη. Οι ποδοσφαιριστές όλοι άνθρωποι είναι. Ήρθε ένα κακό αποτέλεσμα. Το να βρίζουμε κάποιους συγκεκριμένα και να στοχοποιούν κάποιους δεν θεωρώ πως είναι σωστό από την πλευρά μου. Από εκεί και πέρα θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας. Το να παίζεις σε άδειο γήπεδο δεν είναι και ότι καλύτερο. Μακάρι να νικάμε, να έρχονται πιο πολλοί και να είμαστε μαζί σ’ αυτή τη πορεία”.

Για το συμβόλαιο του: “Εχουν γίνει κάποιες συζητήσεις. Δεν έχω πάρει τις αποφάσεις μου. Σίγουρα θα κάτσω να σκεφτώ πολλά πράγματα αλλά πιστεύω ότι θα πάρω γρήγορα την απόφαση μου για να ξέρω κι εγώ αλλά και η ομάδα αν θα συνεχίσω ή όχι. Οπότε λίγο υπομονή”.

arcadiasports.gr