Share, , Google Plus, Pinterest,

Οι ΑΛΗΘΕΙΕΣ των φιλάθλων για τον ΠΑΣ, τον Πετράκη και το μεταγραφικό σχεδιασμό…

Από το καλοκαίρι στον ΠΑΣ Γιάννινα έγιναν πολλά και σημαντικά πράγματα που λίγοι μπόρεσαν να αποκωδικοποιήσουν

Ο ΠΑΣ Γιάννινα βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο μετά το νέο αρνητικό αποτέλεσμα στην έδρα του με μία ομάδα που έχει τους ίδιους στόχους, πρώτα την διασφάλιση της παραμονής και έπειτα το καλύτερο πλασάρισμα στις θέσεις από την μέση και πάνω.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα παραχώρησε ισοπαλία, την πρώτη του φέτος στο πρωτάθλημα -πέρυσι ήταν η ομάδα των ισοπαλιών- και ταυτόχρονα ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από τους φιλάθλους, οι οποίοι είχαν και μία κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον Γιάννη Πετράκη αμέσως μετά το τέλος του ματς με την Λαμία έξω από το γήπεδο.

Εκεί, του εξέφρασαν τον προβληματισμό τους, γιατί η ομάδα βρίσκεται σε αυτή τη δεινή θέση αλλά κυρίως αναφέρθηκαν στο γεγονός ότι οι παίκτες δεν παίζουν με πάθος στα παιχνίδια που έχουν δώσει έως τώρα.

Ο διάλογος έγινε σε ήπιο τόνο με τον κρητικό τεχνικό να εξηγεί που οφείλεται η κακή εικόνα της ομάδας και ολοκληρώθηκε με την υπόσχεση από τον Γιάννη Πετράκη ότι η ομάδα θα ανακάμψει σύντομα…

Το ερώτημα είναι, θα ανακάμψει και σε ποιο βαθμό;

Από το καλοκαίρι στον ΠΑΣ Γιάννινα έγιναν πολλά και σημαντικά πράγματα που λίγοι μπόρεσαν να αποκωδικοποιήσουν… Άλλωστε ο Πετράκης ποτέ δεν εκθέτει κανέναν και ποτέ δεν θα πει το παραμικρό από αυτό που συμβαίνει πραγματικά, προασπίζοντας πάντα το συμφέρον της ομάδας και των ανθρώπων που δουλεύουν μαζί του…

Όμως, τα πράγματα μπορεί και να είναι πιο εύκολα για να τα αναλύσουμε από το να ψάχνουμε πάντα δια της πλαγίας… Οι περισσότεροι από τους φιλάθλους που συνομίλησαν μαζί του είπαν πικρές αλήθειες, διότι πραγματικά πονάνε την ομάδα και θέλουν να τη βλέπουν να προχωρά…

Τι είπαν:

  1. Ότι δεν ξεχνούν την προσφορά του Πετράκη στην ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα, απεναντίας του τόνισαν ότι θα πρέπει να κάνει ότι είναι δυνατόν για να επανέλθει η ομάδα στο δρόμο των επιτυχιών
  2. Ότι το καλοκαίρι, οι μεταγραφές που έγιναν δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις
  3. Ότι η ομάδα, δεν έχει μπάτζετ ανάλογο της ιστορίας της και της διαδρομής που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια στο πρωτάθλημα. Χαρακτηριστικά του τόνισαν, γιατί δεν υπάρχουν περισσότερα διαθέσιμα χρήματα για καλές μεταγραφικές κινήσεις, με βάση το γεγονός ότι ο ίδιος τα τελευταία πέντε χρόνια, έχει βγάλει πάνω από δέκα παίκτες που έφεραν στα ταμεία της ομάδας περισσότερα από έξι εκατομμύρια ευρώ.
  4. Του ζήτησαν να απαντήσει γιατί ο ΠΑΣ και ο ίδιος αναγκάζεται να ψωνίσει από το κάτω κάτω ράφι προσπαθώντας για μία ακόμη χρονιά να βγάλει λαγούς από το …καπέλο που δεν έχει!
  5. Γιατί η περίπτωση του Πέδρο Κόντε – φεύγει, μένει – τράβηξε τόσο πολύ με συνέπεια η ομάδα να είναι εγκλωβισμένη σε μία κατάσταση που την έριξε τελικά στα …βράχια!
  6. Γιατί η ομάδα που ήθελε επιτακτικά έναν επιτελικό μέσο -τον ζητούσε ο Πετράκης- δεν φρόντισε να τον αποκτήσει…
  7. Γιατί ενώ έφυγαν σημαντικοί και βασικοί παίκτες σε κέντρο και άμυνα δεν αντικαταστάθηκαν από ανάλογους σε εμπειρία και ποιότητα…
  8. Γιατί η ομάδα πήρε δανεικούς παίκτες και ταυτόχρονα έφερε παίκτες με χαμηλά συμβόλαια “πανηγυρίζοντας” για τις μεταγραφές που έχει κάνει. Εκτός του Αθανασιάδη που κι αυτός ρίχνοντας τις απαιτήσεις του παίρνει κατιτίς παραπάνω από ότι έπαιρνε ο Κόντε.
  9. Γιατί η ομάδα δεν έχει σκάουτερ και τις μεταγραφές προτείνουν άνθρωποι που δεν έχουν την ίδια γνώση…
  10. Γιατί οι παίκτες δεν παίζουν με πάθος, δείχνοντας ότι τους λείπει η ψυχολογία αλλά και η έμπνευση.

Αυτά και άλλα πολλά ειπώθηκαν μεταξύ των οπαδών και του Γιάννη Πετράκη στη συζήτηση που είχαν αμέσως μετά το τέλος του αγώνα με την Λαμία.

Εκτός όλων των προαναφερθέντων, ο συγκεκριμένος διάλογος θα πρέπει να διδάξει κάτι πολύ σημαντικό τη διοίκηση. Θα πρέπει να γίνει πιο εξωστρεφής, να έρθει πιο κοντά στους φιλάθλους, να επιτρέπει στους παίκτες να δίνουν συνεντεύξεις -δεν είπαμε κάθε ημέρα- να μπορούν και οι ίδιοι να εξωτερικεύουν συναισθήματα και σκέψεις και να μην είναι φιμωμένοι, μιλώντας μόνο για λίγα λεπτά αμέσως μετά από ένα παιχνίδι και υπό το βάρος του αποτελέσματος που προηγήθηκε.

Πάντως, ο Πετράκης πριν αποχωρήσει, καθώς η αστυνομία ήθελε να αδειάσει ο χώρος ώστε να δοθεί ο δρόμος στη διάθεση του κοινού είπε κάτι που αποτελεί το …ζουμί της συζήτησης που προηγήθηκε.

Είπε: ” Αν δεν πίστευα ότι η ομάδα μπορεί να ανακάμψει τότε θα είχα αποχωρήσει” οπότε το μόνο που απομένει είναι να δούμε πως ο έμπειρος κόουτς θα μπορέσει να εμπνεύσει ξανά την ομάδα, όπως το κάνει από την πρώτη στιγμή που ήρθε στα Γιάννινα!

Υ.Γ.

Ευτυχώς, που μέχρι στιγμής ο Χριστοβασίλης δεν ακούει τους κακοθελητές που θέλουν την απομάκρυνση του Πετράκη. Αν προέβαινε σε μία τέτοια κίνηση την παρούσα στιγμή θα ήταν το τελικό χτύπημα για τον ΠΑΣ. Κι αυτό γιατί είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί καλύτερος αυτή την ώρα, απλά…

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΗΧΑΣ