Share, , Google Plus, Pinterest,

Θεόδωρος Νιτσιάκος: Πλήθος κόσμου στα Ιωάννινα για το τελευταίο αντίο

Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία από τον άδικο χαμό του επιχειρηματία - Ποιος ήταν ο Θεόδωρος Νιτσιάκος που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο

Οικογένεια, συγγενείς και φίλοι συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής στον Ιερό Ναό της Περιβλέπτου στα Ιωάννινα για να πουν το τελευταίο αντίο στον Θεόδωρο Νιτσιάκο, που έχασε τόσο άδικα τη ζωή του το βράδυ της Παρασκευής σε τροχαίο που σημειώθηκε λίγο πριν το χωριό της Αετομηλίτσας.

Ο 76χρονος επιχειρηματίας ήταν ιδιαίτερα αγαπητός τόσο στην τοπική κοινωνία των Ιωαννίνων από όπου και κατάγεται και αρκετός κόσμος παρευρέθηκε στην κηδεία του.

22118199
22118201

Ποιος ήταν

Με καταγωγή από την Αετομηλίτσα Ιωαννίνων και γεννημένος στις 25/3/1944, ο Θεόδωρος Νιτσιάκος έκανε σπουδές στη Γεωπονική Σχολή Θεσσαλονίκης και μετεκπαίδευση στην Ολλανδία σε θέματα πτηνολογίας.

Το 1972 αποφάσισε να δημιουργήσει μια μικρή μονάδα αναπαραγωγής πατρογονικών ορνίθων λίγο έξω από τα Ιωάννινα.

Προκειμένου να συγκεντρώσει τα απαιτούμενα κεφάλαια και επειδή η Αγροτική Τράπεζα δεν του εξασφάλιζε το σύνολο της απαραίτητης χρηματοδότησης, απευθύνθηκε στους γονείς του οι οποίοι πούλησαν τα πρόβατα τους για να συνδράμουν στην προσπάθεια του.

Έκτοτε πραγματοποιούσε συνεχή βήματα προόδου διευρύνοντας την παραγωγική ικανότητα της επιχείρησης και χτίζοντας σταδιακά ένα κάθετα ολοκληρωμένο σύστημα παραγωγής προϊόντων κοτόπουλου που καλύπτει την αναπαραγωγή, την εκκόλαψη, την πάχυνση, την παρασκευη πτηνοτροφών, τη σφαγή και μεταποίηση, το δίκτυο διανομής για όλη την Ελλάδα.

nitsiakos

Παράλληλα, η εταιρεία εκμεταλλευόμενη τις υποδομές της σε Ήπειρο και Μακεδονία δραστηριοποιήθηκε έντονα στην αγορά των αυγών εκκολάψεως και νεοσσών, στην εμπορία πρώτων υλών ζωοτροφών και την παραγωγή ζωοτροφών για όλα τα παραγωγικά ζώα.

Την τελευταία δεκαετία, η «Νιτσιάκος» υλοποίησε ένα φιλόδοξο επενδυτικό πλάνο που της εξασφάλισε συνέχιση της αναπτυξιακής της πορείας στις κύριες δραστηριότητες της και επιπλέον επέτρεψε την είσοδο της στην αγορά της ξηράς τροφής για ζώα συντροφιάς, τη δημιουργία για πρώτη φορά στην Ελλάδα κύκλωμα παραγωγής για νωπά τεμάχια γαλοπούλας και κουνέλι, την παραγωγή άλευρων για την αρτοποιΐα και τη βιομηχανία, και την εισαγωγή και εμπορία ενός νέου οικονομικού και φιλικού προς το περιβάλλον τύπου βιομάζας από φλοιό ηλιόσπορου.

 

Πηγή: 7meresnews.gr