Share, , Google Plus, Pinterest,

Τάσος Νταλάκας : Χτίζει το αγωνιστικό μέλλον της Αναγέννησης Άρτας

Μια συνέντευξη με πολλά ενδιαφέροντα πράγματα του προπονητή της Αναγέννησης Άρτας, Τάσου Νταλάκα στην εφημερίδα "7 μέρες" που κυκλοφορεί στην Άρτα. Ο κος Νταλάκας αναφέρεται στην αγωνιστική σεζόν που πέρασε, στην προετοιμασία και στον στόχο της ομάδας.

Μετά από δυο χρόνια παρουσίας στην τεχνική ηγεσία της ιστορικής Αναγέννησης Άρτας, ο Τάσος Νταλάκας, μαζί με τους συνεργάτες του, ανανέωσε τη συνεργασία του με την ομάδα, και θα την οδηγήσει και τη νέα αγωνιστική περίοδο στα δύσβατα μονοπάτια, αυτή τη φορά της Γ΄ Εθνικής. Η άνοδος του συλλόγου στις εθνικές κατηγορίες ήταν αυτοσκοπός και υποχρέωση άλλωστε. Κι αφού ο πρώτος στόχος επετεύχθη, έρχεται ο επόμενος. Ο Τάσος Νταλάκας, που εκτός από αναμορφωτής της ομάδας, ως τεχνικός της, γνωρίζει πολύ καλά το βάρος της ασπρόμαυρης φανέλας, μιας και τη φορούσε για 11 χρόνια στο παρελθόν.  Με τον σύλλογο να βρίσκεται σε φάση προγραμματισμού, με αφορμή πάντα την επόμενη αγωνιστική περίοδο, του ζητήσαμε να μοιραστεί μαζί μας μερικές από τις σκέψεις του, για την ομάδα, και αυτά που έρχονται.
 
Κύριε Νταλάκα, για αρχή θα θέλαμε ένα σχόλιο για την περασμένη αγωνιστική περίοδο, και στη συνέχεια να μας πείτε, αν συμφωνείτε πως η ομάδα της Αναγέννησης ήταν πολύ μεγάλη για να παίζει σε τόσο μικρή κατηγορία.
Την τελευταία σεζόν δουλέψαμε πάρα πολύ καλά, με σκυμμένο το κεφάλι και χωρίς μεγάλα λόγια, για να φτάσουμε στο στόχο μας που ήταν η άνοδος. Και ναι συμφωνώ πως η ομάδα που χτίσθηκε πέρυσι είχε πολλούς νέους παίκτες αλλά ταυτόχρονα επανδρώθηκε και με ποδοσφαιριστές που είχαν εμπειρία και από μεγαλύτερες κατηγορίες όπως η Γ’ Εθνική. Αυτό φάνηκε στο γήπεδο. Είχαν μπει ήδη οι βάσεις για το μέλλον. Ήμασταν για πιο ψηλά.
Η περσινή ομάδα χτίστηκε με βάση ντόπιους ποδοσφαιριστές. Θα ακολουθήσετε την ίδια τακτική και τη νέα αγωνιστική περίοδο;
Ναι. Και ήδη έχουν ανανεωθεί αρκετά συμβόλαια παικτών που ήταν στο “ρόστερ” μαζί μας την τελευταία σεζόν.  Θα σταθούμε και πάλι σε ένα μεγάλο βαθμό στον περσινό “κορμό” της ομάδας. Δεν θα έχουμε πολλές αποχωρήσεις. Υπάρχει ταλέντο στην Άρτα στο οποίο μπορούμε να βασιστούμε. Μην ξεχνάτε ότι και στο παρελθόν, όταν η Αναγέννηση Άρτας πρωταγωνιστούσε στις εθνικές κατηγορίες, ένα ποσοστό της τάξης του 80% περίπου των ποδοσφαιριστών ήταν από την περιοχή μας. Έτσι θα γίνει και τώρα.
Ο στόχος για τη νέα αγωνιστική περίοδο, υποθέτουμε όλοι μας ότι δεν είναι απλά η παραμονή στην κατηγορία αλλά ο πρωταθλητισμός και η άνοδος στην Football League. Ή μήπως είναι νωρίς να λέμε κάτι τέτοιο;
Η ομάδα θα χτιστεί και πάλι με σκοπό τον πρωταθλητισμό. Η Αναγέννηση, από τη στιγμή που ως οργανισμός άρχισε και πάλι να λειτουργεί, και με τους στόχους που έχουν μπει τα τελευταία δύο χρόνια που είμαι εγώ προπονητής σε συνεργασία με τη διοίκηση, βάλαμε τις σωστές βάσεις για να πρωταγωνιστεί. Δεν αρμόζει στην Αναγέννηση να βρίσκεται στάσιμη.
Πότε θα ξεκινήσει η προετοιμασία της ομάδας και που θα γίνει. με αφορμή τις δύσκολες καιρικές συνθήκες υπήρχε μια πληροφορία πού έλεγε πως θα πάτε κάπου προς τα ορεινά. Τι ισχύει;
Από την ενημέρωση που έχουμε, το νέο πρωτάθλημα θα αρχίσει στις 22 Σεπτεμβρίου. Έτσι η προετοιμασία μας θα ξεκινήσει ένα μήνα πριν περίπου, στις αρχές Αυγούστου και θα πραγματοποιηθεί εδώ στην Άρτα. Δεν υπάρχει η δυνατότητα να πάμε σε άλλη περιοχή. Ο Δήμος Αρταίων μας έχει παραχωρήσει ένα γήπεδο αυτό της κοινότητας της Γαβριάς. Είναι ένα προπονητικό κέντρο το οποίο έχει φτιάξει η Αναγέννηση για τις ανάγκες της, και τώρα γίνονται κάποιες ακόμη βελτιώσεις. Όλα θα είναι έτοιμα σύντομα.
 
Νιώθετε την πίεση να αυξάνεται με τις απαιτήσεις που υπάρχουν πλέον Νιώθετε την ανυπομονησία παικτών και κόσμου για τη νέα σεζόν;
Πίεση όχι δεν υπάρχει. Την ανυπομονησία τη νιώθω κι εγώ από τις κουβέντες που γίνονται στην πόλη. Όλοι περιμένουν η Αναγέννηση να δείξει τη δυναμική που έδειξε και πέρυσι. Οι παίκτες που αγωνίστηκαν στο τελευταίο πρωτάθλημα αν και δε μπορούσαν να καταλάβουν τη δυναμική που έχει αυτή η ομάδα, τελικά το κατάλαβαν στο τελευταίο παιχνίδι με τον Σκουφά Κομποτίου, όταν είδαν το γήπεδο γεμάτο.
Ποιο είναι το μήνυμα που θα θέλατε να στείλετε στους φιλάθλους της Αναγέννησης Άρτας;
Πρώτα από όλα να τους πως ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη στήριξη που μας παρείχαν πέρυσι, γιατί μας έδωσαν την ευκαιρία να πιστέψουμε ξανά στις δυνατότητες αυτής της ομάδας. Τους υποσχόμαστε πως θα κάνουμε τα αδύνατα – δυνατά, να πρωταγωνιστήσει η ομάδα, και στο τέλος να πανηγυρίσουμε πάλι, όλοι μαζί, μια άνοδο.